A21’in 6.5 inç büyüklüğündeki delikli ekranı HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın sol üst köşesinde yer alan delik, 13 Megapiksel çözünürlüğündeki ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu ekran tasarımı Infinity-O olarak adlandırılıyor.
3 GB RAM ve 32 GB depolamaya sahip olan cihazın hafızası, microSD kart ile 512 GB’a kadar artırılabiliyor. Cihazın arkasında dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. 16 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya 8 Megapiksel ultra geniş açılı ve 2 Megapiksel makro kameranın yanı sıra 2 Megapiksel derinlik algılama sensörü eşlik ediyor.
Samsung Galaxy A21 Güncelleme – Galaxy A21 Güncelleme
Android cihazlar için yazılım güncelleme yapabilmek için 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Güncelleme işlemi için size gerekli olan en önemli ihtiyaç ise internet bağlantısıdır.
– Mobil İnternet
– Wifi ile Güncelle
Not : Güncelleme işlemine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken durumlar bulunmaktadır. Bu durumlar ise aşağıdaki gibi sıralıdır.
– Güncelleme öncesi mutlaka cihazın şarj durumunun en az yüzde 50 olarak bulunması gerekmektedir. Aksi halde güncelleme sırasında cihaz kapanırsa sorun çıkabilir.
– Diğer bir durum ise depolama alanıdır. Cihazda yeterli depolama alanı bulunmuyorsa hata alabilirsiniz ve cihazdaki bulunan bilgilerinizi silinebilir.
– Güncellemeye başlamadan önce mutlaka cihaz üzerinde bulunan bilgilerinizi isterse programla istersenizde programsız olarak yedekleme yapmanız gerekmektedir.
– Cihaz üzerinde ilk olarak güncelleme işlemi için cihazda bulunan bilgilerinizi yedekleyiniz. Yedekleme işlemininden sonra cihazda yeterli alanın olup olmadığınız kontrol ediniz.
– Cihaz üzerinde kullandığınız Gmail hesabınızı telefonunuzdan kaldırınız. Bu işlemi Hesaplar bölümünden yapabilirsiniz.
– Ayarlar bölümüne giriniz.
– Ayarlar bölümünden Sistem güncellemeleri > Güncellemeleri denetle bölümüne geliniz ve gelen hangi güncelleme varsa işleme devam ediniz.
– İndirme işlemi bittikten sonra yükleme işlemine başlayınız. İşlem bittikten sonra cihaz kapanıp açılacaktır. Eğer işlemleri yaparken sorun olmasa kısa süre cihaz açılacaktır ve Güncelleme işlemi bitmiş olacaktır.
Güncelleme işlemi ne işe yarar ve neler değişir
Güncelleme genel olarak sistem üzerinde bazı yenilikler yada eksik olan durumları iyileştirme olarak karşımıza gelebilir. Özellikle güvenlik güncellemeleri ise tam olarak iyileştirmeler üzerine yapılmaktadır. Hatalar ve zararlı durumların dışında ise performans olarak da cihazınız en iyi duruma getirilir ve güncelleştirmeler cihazınızı daha iyi hale getirecektir.